Het certificeringsproces

Certificeren van de bergervestiging

Bij aanbestedingen van zware bergingscontracten wordt bij de inschrijving voor iedere bergervestiging een certificaat verlangd. Een bergervestiging moet worden gecertificeerd door een erkend Certificerend Instituut (CI). Een overzicht van erkende CI's vindt u hier. De eisen waaraan minimaal moet worden voldaan vindt u in de Zware Berging Eisen van Rijkswaterstaat; de CI's hanteren het document Zware Berging Certificering en Keuring om vast te stellen of wordt voldaan aan de eisen.

Het doel van de door CI's afgegeven certificaten voor Zware Bergingsbedrijven is de kwaliteit van Zware Bergers, die werkzaamheden verrichten binnen het Incident Managementproces, te waarborgen. Het is daarom van groot belang dat certificaten eenduidig en met uniforme interpretatie van de Zware Berging Eisen van Rijkswaterstaat worden verstrekt. Voordat een CI een bergervestiging certificeert moet het CI dan ook eerst zelf zijn erkend door Rijkswaterstaat; de erkenningsvoorwaarden voor de CI's vindt u hier.

Contact

STIMVA
Papendorpseweg 101, Utrecht
Tel: 088-797 3650

Of e-mail ons 

Over STIMVA

Disclaimer:
De informatie op deze website wordt met grote zorg samengesteld en gepresenteerd. Toch kan het voorkomen dat er iets niet klopt. We kunnen de informatie dan direct wijzigen, zonder dit eerst aan te kondigen. STIMVA is bovendien niet aansprakelijk voor elke vorm van schade die ontstaat door deze website te bezoeken.

 

Cookie-instellingen